To 4.10. Keskuslava

Lava sijaitsee Messukeskuksen halli 1:n ja halli 3:n yhtymäkohdassa.

Muutokset mahdollisia.

10:00
Urheilu Itsenäisen arjen edistäjänä
Special Olympics -urheilija Sanna Sepponen ja elinsiirtourheilija Lotta Pukkila. Haastattelijana ex-alppihiihtäjä, Suomen Paralympiakomitean kehittämispäällikkö Katja Saarinen.

11:00
Kulttuuria kotiin - Digitaalisten kulttuuripalveluiden kehittäminen ikääntyneille
Outi Sivonen, projektipäällikkö Tänään kotona -hanke, Helsingin kaupunki ja Tuija Nyby viriketoiminnanohjaaja, Alvar-palvelu, Vaasan kaupunki

11:30
Sykevälivaihtelu – Ikkuna kehon toimintaan ja parempaan hyvinvointiin
Hyvinvointi on valintoja ja tasapainottelua tekemisen ja levon välillä. Sydämen sykevälivaihtelu avaa ikkunan kehon toimintaan ja kertoo, miten se reagoi arjen muuttuvissa tilanteissa. 
Tiina Hoffman, liikuntafysiologi, Firstbeat Technologies Oy

12:00-13:00
Kuntouta itsesi biohakkeroinnin avulla >>
-Millaisia mittalaiteita ja teknologian ratkaisuja on saatavissa kuntoutumiseen ja palautumiseen? Miten biohakkeroinnilla edistetään hyvinvointia? Miltä näyttää tulevaisuuden ennakoiva terveydenhuolto?
Teemu Arina, biohakkeri, teknologia-asiantuntija

Teemu-web

13:00
Kuntoutus on kokonaisuus. Motivaation merkitys kuntoutumisessa takaisin arkeen.
Jari Mönkkönen (44) on entinen huippuvoimistelija ja paloesimies. Hän voitti urallaan rekillä EM-hopeaa vuonna 1998 ja pitää hallussaan ennätystä SM-kultamitalien määrässä. Mönkkönen loukkaantui vapaa-ajalla epäonnistuttuaan tuplavoltissa harjoituksissa vuonna 2016. 
Jari ja Sanna Mönkkönen

017_volttimedia_foto_milla_vahtila

14:00
LAVIS IN THE AIR
Maistiaisia lavatanssijumpasta

14:30
Hyvä Ikä tehdä elämän tärkeät paperit
Elämän päivät kuluvat yhtä nopeasti kuin tiimalasissa valuva hiekka. Oletko koskaan miettinyt, mitkä asiakirjat ovat tärkeitä elämääsi varten tai miten voit vaikuttaa asioihin sittenkin, kun sinusta aika jättää? On ryhdyttävä tahtomaan ja tekemään. Tule kuulemaan perintöoikeudellisista asioista, testamenttaamisesta ja siitä, miten voit vaikuttaa testamentin kautta perintöverotukseen. Saat myös tietoa omaisuuden testamenttaamisesta yleishyödylliseen tarkoitukseen
Piia Jeremejeff, varatuomari, varainhoidon lakimies, Hyvä testamentti –kampanjan lakiasiantuntija

Jeremejeff_Piia_pieni