Fysioterapia ja Kuntoutus Blogi

28. syyskuuta 2018 18.50

Laadukasta kuntoutusta entistä useammalle

Teknologia osana kuntoutusta ei ole tulevaisuutta vaan tätä hetkeä. Teknologian vaikuttavuudesta on kerätty paljon näyttöä ja sen avulla on saavutettu erinomaisia kuntoutustuloksia myös Suomessa.

Hiljalleen teknologia raivaa tietään eteenpäin, mutta yleisellä tasolla kuntoutusalan haasteena on kuitenkin vielä robotiikan, virtuaalimaailmojen ja liikesensorien valjastaminen osaksi kuntoutusta.

Teknologia ei korvaa terapeuttia

Laitteen tulee olla hyvä renki, isäntä ei koskaan. Moderni kuntoutusteknologia ei korvaa terapeuttia, ammattilaista, vaan vapauttaa terapeutin kädet ja katseen arvioimaan sekä valmentamaan kokonaisuutta. Kaikilla pitäisi tavoitteena olla, että teknologiaa hyödyntäen pystytään tarjoamaan laadukasta kuntoutusta isommalle joukolle kuntoutujia.

Yhtenä haasteena teknologian tuomisessa kuntoutuskenttään on teknologisten ratkaisujen verrattain korkea hinta sekä kuntoutusyksiköiden tottumattomuus tehdä isoja investointeja. Laitosten ammattitaito ja osaaminen ovat nimenomaan kuntoutuspalvelujen suunnittelussa ja toteuttamisessa, ei niinkään investointisuunnitelmien ja tuottavuuslaskelmien tekemisessä. Uuusilla laitepalvelumalleilla laitetoimittaja voi auttaa kuntouttavaa tahoa ja helpottaa teknologian käyttöönottoa.

Kumppanuutta teknologiahankintoihin

Laitepalvelussa yhdessä suunniteltu ratkaisu toimitetaan yksikköön suunnitellusti ja sovitulla kuukausihinnalla. Laitetoimittaja huolehtii, että henkilöstö on aina koulutettua ja laitteisto käyttökunnossa sekä viimeisimmät ominaisuudet päivitettynä. Laitetoimittaja voi myös auttaa markkinoinnin suunnittelussa, jotta uudet kuntoutuspalvelut löytävät asiakkaansa nopeasti.

Laitepalvelun avulla kuntoutusyksikkö voi keskittyä kuntoutuspalveluiden suunnitteluun ja tehokkaaseen sekä laadukkaaseen kuntoutukseen. Kustannuslaskelma on helppoa tehdä kiinteän vuokran perusteella, kun ylimääräisiä kuluja ei tule. Laitepalvelussa tekijät ja tarjoajat muodostavat kumppanuuden, jossa kaikilla on tavoitteena kuntoutuksen tarjoaminen isommalle joukolle kuntoutujia tehokkaasti, tuottavasti ja tuloksekkaasti.

 

Ville Tuominen_fysioline

 

Ville Tuominen
Myyntitiimipäällikkö
Fysioline Oy

Ville Tuominen puhuu puhuu kuntoutusteknologiasta Fysioterapia & kuntoutus -tapahtumassa keskiviikkona 3.10. klo 12:30 ja torstaina 4.10. klo 13:00


 

 


Onko meillä varaa heittää lonkalta?
1.10.2018 Pauliina Tamminen, omahoidon koordinaattori, Luustoliitto

Laadukasta kuntoutusta entistä useammalle
28.9.2018 Ville Tuominen, myyntitiimipäällikkö, Fysioline Oy

Hyvä ergonomia tekee jokaisesta työpäivästä kevyempää
17.9.2018 Henna Lehtonen, avainasiakaspäällikkö, Respecta

Kuntoutus on kokonaisuus >>
20.8.2018 Sanna Mönkkönen

Kuormita, älä kuormitu – syketeknologian avulla tasapainoon >>
31.7.2018 Johanna Lehosmaa, Firstbeat

Kuntoutusteknologialla tuloksiin >>
30.5.2018 Marjo Jännes-Malm, Fysioline

Fysioterapian asiantuntijat kehittävät ammattitaitoaan aktiivisesti >>
16.5.2018 Tiina Mäkinen, Suomen Fysioterapeutit ry