Fysioterapia ja Kuntoutus Blogi

16. toukokuuta 2018 9.50

Liike on lääke, sanotaan. Mutta millainen liike? Kun on kyse terveydestä ja toimintakyvystä, haluamme käyttöön parhaan mahdollisen tiedon ja taidon.

Fysioterapeutti on terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn edistämisen asiantuntija, korkeasti koulutettu ammattilainen. Moni fysioterapeutti tuo osaamisensa esiin usein moniammatillisen tiimin osana, moni toimii itsenäisesti esimerkiksi yrittäjänä.

Ala uudistuu koko ajan, vaikka perustavanlaatuinen fysioterapian ammattitaito ja osaaminen hankitaan jo alan koulutuksessa. Tutkittua tietoa, näyttöä ja hyviä käytäntöjä tulee jatkuvasti lisää. Parhaan mahdollisen tiedon ja taidon tarjoaminen edellyttää jatkuvaa osaamisen kehittämistä.

Suomessa fysioterapeutit kehittävät ammattitaitoaan aktiivisesti, monipuolisesti ja omaehtoisesti. Se kertoo, että olemme innostuneita työstämme ja tavoitteellisia terapian toteuttamisessa. Se on viesti siitä, että haluamme kehittää itseämme, alaamme ja edistää asiakkaidemme toiminta- ja työkykyä. Tästä olemme Suomen Fysioterapeutit ry:ssä ylpeitä. Alan asiantuntijoiden into kehittyä ja kehittää on kaikkien fysioterapiaa tarvitsevien etu.

Fysioterapeuteilla on tieto siitä kuinka liike ja liikkuminen on toteutettavissa tehokkaasti ja turvallisesti ja myös vastuu työstään ja sen tuloksista. Me osaamme ohjata ja opastaa ihmisiä voimaan paremmin. Tehdään se ammattiylpeydellä ja asiantuntemuksella, vaikuttavasti ja näyttöön perustuen.

Asiantuntijoiden verkosto saman katon alla

Pian on aika kokoontua yhteen tuoreen tiedon äärelle fysioterapeuttikollegojen kesken. Kollegojen verkosto ja alan erityiskysymyksiin perehtyneet asiantuntijat ovat fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille tärkeä tiedon ja tuen lähde. Tuo tuki on tulevassa tapahtumassa saman katon alla.

 Fysioterapia- & kuntoutus -koulutuspäivät, joka aiemmin tunnettiin Fysioterapiakongressin nimellä, järjestetään nyt Suomen Fysioterapeutit ry:n 75 vuoden kunniaksi suuren messutapahtuman yhteydessä. Ohjelma on laadittu ajankohtaisten teemojen ympärille. Vuorovaikutusta, asiantuntijuutta, kliinistä käytäntöä, vaikuttavuutta ja etäkuntoutusta käsitellään abstraktihaun perusteella valituissa esityksissä ja koulutuspäiviin tilatuissa asiantuntijapuheenvuoroissa.

Yhdeksän esitystä kertoo uutta tietoa tutkimus- ja kehityshankkeista niin tutkijoiden kuin kentällä tapahtuvan kehittämisen näkökulmista. Pääpuhujina kuullaan muun muassa

fysioterapian pioneeri Tiina Lahtinen-Suopankia, fysioterapiassa tapahtuvaa vuorovaikutusta tutkinutta Tapio Ojalaa ja kipupotilaiden hoitoon perehtynyttä lääkäri Helena Mirandaa. Alan ulkopuolelta näkökulmia tuovat filosofi Esa Saarinen ja henkilöbrändäyksen asiantuntija Jarkko Sjöman. 

Tänä vuonna yrityksiä ja organisaatioita on tapahtumassa mukana paljon. Aiemmin koulutuspäivien yhteydessä ollut näyttelytila loppui kesken. Nyt Helsingin messukeskuksen laajat messuhalleissa pidetään samaan aikaan Fysioterapia & Kuntoutus -messut ja Hyvä Ikä -messutapahtuma, joka keskittyy ikääntymisen kysymyksiin.

Alan uutuudet, ratkaisut ja palvelut täydentävät koulutuspäivien sisältöä hienolla tavalla ja tarjoavat konkreettista tietoa sekä kontakteja kävijöille. Lisäksi messuhalleissa on tarjolla tasokasta ohjelmaa ja asiantuntijapuheenvuoroja, jotka on pyritty ajoittamaan niin, että koulutuspäiviin osallistujat pystyvät seuraamaan myös niitä.

Fysioterapia & kuntoutus -koulutuspäiviltä ja Fysioterapia & kuntoutus -messuilta voi ammentaa tietoa, kokemuksia ja käytännön esimerkkejä sekä keskustella kollegojen kanssa. Nähdään yhteisessä tapahtumassa 3.-4. lokakuuta Helsingin Messukeskuksessa. Kesäkuun loppuun saakka mukaan pääsee edullisemmalla early bird -hinnalla.

Tiina Mäkinen

puheenjohtaja, Suomen Fysioterapeutit


Onko meillä varaa heittää lonkalta?
1.10.2018 Pauliina Tamminen, omahoidon koordinaattori, Luustoliitto

Laadukasta kuntoutusta entistä useammalle
28.9.2018 Ville Tuominen, myyntitiimipäällikkö, Fysioline Oy

Hyvä ergonomia tekee jokaisesta työpäivästä kevyempää
17.9.2018 Henna Lehtonen, avainasiakaspäällikkö, Respecta

Kuntoutus on kokonaisuus >>
20.8.2018 Sanna Mönkkönen

Kuormita, älä kuormitu – syketeknologian avulla tasapainoon >>
31.7.2018 Johanna Lehosmaa, Firstbeat

Kuntoutusteknologialla tuloksiin >>
30.5.2018 Marjo Jännes-Malm, Fysioline

Fysioterapian asiantuntijat kehittävät ammattitaitoaan aktiivisesti >>
16.5.2018 Tiina Mäkinen, Suomen Fysioterapeutit ry