Kutsu: Suomen Fysioterapeutit ry:n pressitilaisuus 3.10. klo 12:00

27.09.2018

Tervetuloa Fysioterapia & Kuntoutus -tapahtuman pressitilaisuuteen!

Suomen Fysioterapeutit ry:n pressitilaisuus on 3.10.2018 klo 12.00 – 13.15. Se pidetään Messukeskuksen hallissa nro 3, näyttelyalueen takaosan pienryhmätilassa 3 (Suomen Fysioterapeutit ry:n ständin lähistöllä). Toimittajilla on mahdollisuus seurata pressiä myös suorana skype-lähetyksenä.

Pressiohjelma 3. lokakuuta klo 12 -> 13:15

12:00           
Tervetuloa, pressin avaus pj. Tiina Mäkinen, Suomen Fysioterapeutit ry

12.05            
Pystynkö siihen yksin? Yksilöllistä fysioterapiaa yhteistyössä ja näyttöön perustuen, Ft, OMT, TtM Tiina Lahtinen-Suopanki
Tiina Lahtinen-Suopanki on kliinisen työn rautainen ammattilainen ja tule-fysioterapian erikoisasiantuntija. Hän on toiminut fysioterapeuttien täydennyskoulutusten ohjaajana vuodesta 1984 lähtien opettaen mm. ortopedista manuaalista terapiaa, terapeuttista harjoittelua ja neurodynamiikkaa.

12.20              
Fysioterapeutin tärkein työkalu on korvat – onnistuneen vuorovaikutuksen merkitys, terveystieteiden tohtori (TtT) Tapio Ojala
Tapio Ojala on väitellyt terveystieteiden tohtoriksi vuonna 2015. Väitöksen aiheena oli krooninen kipu kokemuksen näkökulmasta. Ojala toimii Jyväskylässä yliopistotukijana.

12.35              
Evidenssi on vahva! (Harmi, ettei moni tiedä...)", professori Hannu Luomajoki, Winterthurin yliopisto, Sveitsi
OMT-fysioterapeutti Hannu Luomajoki on kouluttanut jo vuosia fysioterapeutteja niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen mukaansa fysioterapian tieteellinen näyttö on häikäisevän hyvä. Esimerkiksi polven, olkapään tai selän ongelmien hoidossa fysioterapia on yhtä tehokasta kuin leikkaaminen. Mutta vaarattomampaa ja huomattavasti edullisempaa.

12.50              
Motivointimenetelmien vaikuttavuus, lehtori Tuulikki Sjögren, Jyväskylän yliopisto
Tuulikki Sjögrenin julkaisuluettelo on mittava: tutkimuksia mm. toimistotyöntekijöiden harjoittelun vaikutuksista, fysioterapian vaikuttavuudesta AVH-potilaiden kuntoutuksessa. 

13.05           
Yleistä keskustelua 

13.15            
Ohjattu toimittajakierros näyttelyyn, fysioterapeutti Mauri Katajisto

Lisätietoja:

Anne-Maj Aunula
viestinnän suunnittelija
Suomen fysioterapeutit ry
p. 0400 352 650, anne-maj.aunula@suomenfysioterapeutit.fi


Takaisin